SUSTO – TIME IN THE SUN

Artiest info
Website
facebook
Label: New West Records / PIAS

De vreugde om een geboorte, het afscheid bij een dood, de warmte van een echte vriendschap en de vooruitzichten op een hoopvolle toekomst vormen de onderwerpen van de elf songs die te horen zijn op het album “Time In The Sun”, de vierde plaat van de Amerikaanse indierockformatie ‘SUSTO’ uit Charleston, South Carolina. De centrale figuur van dit kwintet is leadzanger en songschrijver Justin Osborne die in een korte tijdspanne vader is geworden en bijna tegelijkertijd zijn eigen vader door kanker heeft verloren.

Het eerste album “SUSTO” van de gelijknamige band dateert van 2014 en werd in 2017 opgevolgd door de plaat “& I’m Fine Today” en in 2019 door hun derde album “Ever Since I Lost My Mind”. ‘Susto’ is een Spaans woord dat een intense angst betekent die ingegeven wordt door een toestand en gevoel van de ziel, daarmee verwijzend naar de Cubaanse roots van enkele groepsleden. Voor de release van de nieuwste plaat “Time In The Sun” ging de groep naar het ‘New West Records’-platenlabel dat in een mooie toekomst voor ‘SUSTO’ geloofde en dit album eind oktober internationaal op de markt bracht wat in deze moeilijke corona-tijden toch niet zo evident is.

Maar de muziekfan kan in meerdere nummers op deze plaat de nodige hoop en vreugde terugvinden die we dezer dagen allemaal toch een beetje lijken te ontberen. De instrumentalisten die present tekenden voor de opname van dit nieuwe album van het in 2013 opgerichte ‘SUSTO’ zijn Dylan Dawkins en Marshal Hudson op toetsen, Dries Vandenberg op elektrische gitaar, Johnny Delaware op lap steel en akoestische gitaar, Jordan Hicks op basgitaar en Wolfgang Zimmerman op drums. ‘SUSTO’ heeft in de voorbije jaren het podium mogen delen met succesvolle groepen als ‘The Lumineers’, ‘The Head And The Heart’ en ‘Band Of Horses’.

Het was Wolfgang Zimmerman, de producer van enkele albums van deze laatste formatie die nu ook bereid werd gevonden om dit album “Time In The Sun” te producen. Melodieuze tracks zoals de opener “Time, Love & Fun” die naar het einde toe in een hardrocksong ontaardt, “Summertime” of de op de bijgaande video’s te beluisteren eerste single “Get Down” en het beklijvende “Life Is Suffering” zorgen bij de luisteraar voor een aangename en sfeervolle beleving van deze plaat. Een speciale vermelding willen we toch wel reserveren voor de fantastische afsluiter “All Around The World”, een naar het hart grijpende akoestische pianoballad die ons erg hard aan de ballads van ‘Band Of Horses’ doet denken. “Time In The Sun” van ‘SUSTO’ is een plaat waarvan de elf songs zich na elke beluistering steeds meer en meer gaan vastkleven in uw muzikale geheugen.

(valsam)